Over de auteurs

Logo - Het geheim van Rups | Prentenboek Epilepsie bij kinderen, voorleesboek epilepsie voor kleuters en peuters

Waarom een prentenboek over epilepsie?

Als moeder van een dochtertje met epilepsie ondervindt Elke aan den lijve hoe moeilijk het is om een goed kinderboek te vinden die dit thema speels en hapbaar belicht. Aangezien Elke en haar zus Elfi er al lang over droomden om samen een kinderboek te maken over een onderwerp dat hen nauw aan het hart moest liggen, kwamen ze al snel uit bij epilepsie. Elfi wou vanuit haar liefde voor taal aan de slag als auteur, Elke vanuit haar liefde voor taal én beeld als auteur/illustrator. 

Als geboren en getogen Gentenaars voelden ze zich snel thuis bij KoomBana Bay, een eigenzinnige uitgeverij in hartje Gent dat wordt geleid door twee authentieke mensen met een groot sociaal bewustzijn. En de trein van Rups was vertrokken! Ondertussen kregen ze op hun tocht ook het gezelschap van de Epilepsie Liga en diens peter Jens Dendoncker, vzw Steunpunt Kinderepilepsie, en vzw Steunfonds Metabole Ziekten die het project met veel enthousiasme wilden ondersteunen en promoten. Tot slot gaf vriendin en creatieve duizendpoot Mies Valies het verhaal verder mee vorm met een vindingrijk aanbod aan de zijlijn.

Het geheim van Rups in de media

Over Elfi en Elke

Elke en Elfi zijn twee hechte zussen. In het warme nest waarin ze opgroeiden zijn verhalen er met de paplepel ingegoten. Door een moeder die boeken verslond en met veel liefde voorlas. En een inwonende grootmoeder die eindeloos verzonnen verhalen vertelde.  De zussen zijn met ‘Rups heeft een geheim’ aan hun proefstuk toe, maar de passie en goesting om dit boek de wereld in te sturen is groot. En dat smaakt naar meer want, de nieuwe ideeën voor een volgend boek stapelen zich ondertussen op.  De maatschappelijke meerwaarde en persoonlijke betrokkenheid zal altijd de grootste drijfveer blijven in de keuze voor hun thema’s.
Ons prentenboek over epilepsie bestellen?

Bestel ons prentenboek over epilepsie en
maak ‘Het geheim van Rups’ bekend!

Help ons zoveel mogelijk mensen te bereiken door deze pagina te delen

Facebook
WhatsApp
Twitter
E-mail