Hoe ‘Het geheim van Rups’ tot stand kwam

Een verhaal over epilepsie, maar ook over vriendschap en hoe bijzonder het is om je grootste geheim te kunnen delen met je beste vriend. Een prentenboek dat kinderen en volwassenen meer vertrouwd maakt met de impact van epilepsie.

De eerste ideeën, brainstorming, overleg, keuzes maken ...

We brainstormden niet altijd aan tafel of bureau, maar ook tijdens lange wandelingen, uitjes of citytrips.

Schrijven en herschrijven, schetsen, tekenen en kleuren ...

Elkes dochter, de inspiratiebron, raakte ook zelf geïnspireerd.

Dan eindelijk naar drukker!

Het eindresultaat? Een prachtig prentenboek!

En dan de eerste jury ...

Bekijk hier de eerste voorleessessies van onze vrienden om te zien hoe hun kinderen reageren op ons verhaaltje, hoe ze leren wat epilepsie is en hoe het leidt tot fijne en boeiende gesprekjes:

We kregen ook hartverwarmende reacties van familie, collega’s en vrienden die ons boek voor het eerst proefdraaiden:

De eerste aankondiging, met toeters en bellen!

Toeval of niet?

In afwachting van de crowdfunding zagen we overal rupsen en lieveheersbeestjes!

Van een hartverwarmende actie gesproken...

Music for Sander

Music for Sander werd opgericht na het overlijden van Sander Carlier. Sander was een bruisende, lieve, humoristische, creatieve en ongelooflijk graag geziene kerel boordevol talenten die op 7 mei 2014 helaas overleed aan de gevolgen van een stofwisselingsziekte, op 11-jarige leeftijd. 

Zijn warme familie en vriendenkring waren de drijvende motor achter Music for Sander, met als grootste doel het waarmaken van Sanders droom: stofwisselingsziekten maar ook andere minder bekende chronische aandoeningen op kinderleeftijd onder de aandacht brengen. 

Deze sterk geëngageerde groep mensen heeft al heel wat grootschalige acties gedaan t.v.v. vzw Steunfonds Metabole Ziekten en vzw Kadee. Zo droegen zij o.a. hun steentje bij voor de inrichting van een ontspanningsruimte voor jongeren in de kinderkliniek van UZ Gent en de financiering van het kinderboek Max en de Metabooltjes.

Sander Carlier - Music for Sander | Het geheim van Rups | Prentenboek Epilepsie bij kinderen
Music for Sander | Het geheim van Rups | Prentenboek Epilepsie bij kinderen

Karweien voor Sander

Nadat Sanders mama gehoor kreeg van onze crowdfunding duurde het letterlijk enkele uren vooraleer ze haar collega-vrijwilligers hiervan op de hoogte bracht en jawel, na welgeteld 1 dag bood “de bende van Emelgem 2014” (verschillende klasvrienden van Sander en Niels, de tweelingbroer van Sander) zich aan bij een bouwcenter om in een lesvrije week hout te stapelen, onder de actienaam “Karweien voor Sander”. 

Samen vulden ze alle gevraagde shifts in en stonden ze hun volledige loon af voor Music for Sander om het project van Rups te steunen, wat resulteerde in maar liefst €600 op de rekening van Rups 😱

Ondertussen lieten deze klasgenoten ook al weten dat ze auto’s zullen wassen om enkele boeken te kunnen kopen en schenken aan de dorpsscholen en de bibliotheek van Izegem. Alweer een heel mooi gebaar ter nagedachtenis van lieve Sander die nog steeds erg gemist wordt…

Om het met zijn mama’s woorden te zeggen: “Voor en door Sander, en met veel liefde gedaan, hij zou het fantastisch gevonden hebben…”

Een reuzedankjewel aan deze geweldige mensen in naam van Rups maar vooral in naam van alle kinderen met een chronische aandoening! ❤️

Ons prentenboek over epilepsie bestellen?

Bestel ons prentenboek over epilepsie en
maak ‘Het geheim van Rups’ bekend!

Help ons zoveel mogelijk mensen te bereiken door deze pagina te delen

Facebook
WhatsApp
Twitter
E-mail